Gör din egen hemsida

Innan du börjar tjäna pengar som affiliate kräver det att du har en egen hemsida eller en e-post-lista. Det enklaste är oftast att börja med att göra en egen hemsida. Det är enkelt att komma igång, då hela systemet är skapat för att det ska vara enkelt.

Om du aldrig har gjort en hemsida förut, kommer du kunna hänga med igenom denna guiden utan problem. För dig som har gjort hemsidor innan men letar efter nya tekniker och metoder för att snabbare kunna tjäna pengar kan jag rekommendera dig att ”söka igenom” för att bara läsa de bitarna som är intressant för dig.

Koda själv eller använda hemsidebyggare?

Det första du ska besluta är om du ska använda dig av en hemsidebyggare eller koda hemsidan själv. En hemsidebyggare gör att du slipper krångliga tecken och annat för att få sidan att bli som du vill. Du kan i stället använda enkel meny och lägga till, flytta och ta bort saker på de platser du önskar. Att koda själv är svårare men gör också att du kan bygga mer avancerade saker, dock så tar det tid att lära sig, men det går.

Vilken hemsidebyggare är bäst?

Själv tycker jag att Weebly är den absolut bästa lösningen. Enkelt system och erbjuder en gratis hemsideadress och även hosting, vilket gör att det inte behöver kosta dig pengar att komma igång. När du känner att du vill satsa lite mer kan du enkelt köpa pro versionen och få din egna domän och en del andra bra funktioner. Du hittar Weebly med mer information om deras tjänst här.

Vilket programmeringsspråk ska jag börja med för att göra hemsidor?

Att börja programmera själv är relativt enkelt så länge du håller dit till xHtml och CSS. Med detta kan du dock inte göra speciellt mycket mer än med en hemsidebyggare så därför rekommenderar jag dig att så fort du känner dig redo gå på svårare språk, där du kan bygga avancerade saker. PHP eller ASP stor valet normalt mellan då. Även Flash (kolla in http://www.actionscript.org/ som hjälper dig med hur du ska göra avancerade projekt med actionscript) men det är mer för dig som vill göra häfitga animationer och andra design-detaljer på hemsidan. Du ska även välja en databas att jobba med, då det är där grovjobbet görs för de avancerade beräkningarna. MySql passar perfekt där och är ett databasspråk jag tycker du ska kolla in närmare.

Läsa mer om att göra en egen hemsida

Webbexpert.se kan du läsa om programmering, webbdesign, internetmarknadsföring m.m. som kan göra dig till expert på webben vilket hjälper dig när du programmerar din egna hemsida.