Starta eget affilliate nätverk

Att starta eget affiliate nätverk kan du ha flera anledningar till. Du kan dels tycka att det finns plats för fler nätverk och att du kan komma in där och tjäna pengar på det. Men det kan även vara så att du vill knyta egna kontrakt med affiliate programmen för att få mer pengar för dina annonaplatser. Eller så kan du ha en produkt eller tjänst som du vill erbjuda affiliate för men inte använda någon av dagens existerande sidor.

Det är mycket enklare än vad man tror för att komma igång med ett affiliate nätverk. Det enda du behöver är:
– En annonsör
– En publicist
– Företag
– Teknisk lösning för att bl.a. kunna spåra trafiken

Annonsör

Annonsören är den som annonserar. Dennes kostnad ligger normalt prestationsbaserat i per visning, klick, lead eller sale som publicisten vidarebefodrar. Annonsörens uppgift är att erbjuda så bra annonser som gör att de inte stör besökaren men samtidigt så folk klickar på denna och kommer till en sida som är konverterande.

Publicist

Publicist uppgift i ett affilliate nätverk är att sprida annonserna. Publicisten kan göra detta på flera sätt, normalt görs det genom att denne har en webbsida och lägger upp annonser på denna. Men det är även vanligt med att publicisten har e-post lista innehållande många e-posts som godtar att ta emot erbjudanden på ett eller annat sätt.

Företag

Att starta en enskild firma är den enklaste lösningen om du inte redan har ett företag att använda dig av. Aktiebolag är den bolagsform som klassas som mest ”seriös” och har även en del fördelar om du vill storsatsa.

För dig som bestämmer dig för att starta företag kan du hitta bra länkar som är viktiga för dig som företagare på Företagslänkar.se.

Teknisk lösning för affiliate nätverket

Den tekniska lösningen ska klara av att spåra trafiken så man kan se vilka publicister som ska få vilken ersättning, vilka annonsörer som ska betala vad, kolla så att ingen fuskar m.m. Det programmeras vanligen med PHP eller ASP och med en databas som t.ex. MySql. Quality Units har ett sådant open source program som du kan använd.