SEO är tufft! Det kan ta månader om inte år att se lönsamma resultat … speciellt om din webbplats är ny. Varför? Eftersom du ligger flera år efter och konkurrensen på de viktigaste sökorden är oftast högre än du föreställt dig.

 Se bara på sökfrasen ”bilförsäkring” i Sverige.

Det finns närmare två miljoner resultat… och i snitt 49.500 sökningar per månad. Behöver vi verkligen en annan webbsida om bilförsäkringar? Troligtvis inte..

 Så hur kan du göra bra med SEO om du har en ny eller till och med en webbplats med låg auktoritet, men du inte har månader eller till och med år att vänta? Du går efter nya sökord.

Hitta dina guldord

Det finns guld att hämta, varje dag. Tänk på det så här, det finns alltid nya ämnen eller fraser som folk söker efter baserat på vad som händer i olika branscher eller till och med i världen.

Från krig till sjukdomar, till nya företag, till nya branscher till till och med nya trender… allt skapar efterfrågan på nya sökord som är populära men väldigt få webbplatser riktar sig ens mot dessa sökord. Så här hittar du dessa nya populära sökord före någon annan.

TIPS: Google Suggest-hack

Har du märkt att Google automatiskt rekommenderar andra sökord när du gör en sökning? Titta bara på det här… när jag skriver in ”bilförsäkring” rekommenderar den andra sökord baserat på vad folk är intresserade av…

Sökord från Google Suggest förändras ständigt baserat på trender och hur människors sökningar förändras över tiden. Men det du ser från Google Suggest är inte alla populära och populära sökord. Den visar bara en bråkdel av vad folk är intresserade av.

Så får du tag på hela listan – Answerthepublic.com

Gå till Answerthepublic.com och skriv in alla sökord som du kan vara intresserad av eller är relaterad till din bransch. För det här exemplet skrev jag in ”bilförsäkring”.

Som du kan se visar verktyget bl.a. sökfrågor som innehåller, vem, vilken, när, varför, är och hur. Scrollar vidare ner på sidan finns det över 314 förslag från Google Suggest men när jag skrev in sökordet ”Bilförsäkring” i Google visade det mig mindre än 20 förslag.

Med andra ord, du får en mer detaljerad lista från Answerthepublic.com eftersom den kommer att hämta alla olika varianter från Google Suggest.

Och om du hellre ser alla nyckelord i en kronologisk vy kan du scrolla på webbsidan för att få en rapport som denna.

Slutsats

Bara för att SEO tar ett tag att se resultat för de flesta betyder det inte att du inte kan se resultat snabbare. Du behöver bara tänka utanför boxen och välja ut sökord som har lägre konkurrens och skapa innehåll som driver vidare trafiken till dina produkter och tjänster.

Detta är bara ett av de verktyg vi använder när vi gör sökordsanalyser och hjälper våra kunder skapa nytt innehåll som genererar fler affärer via deras webbplatser.

Tveka inte testa vår metod ovan på egen hand, ställ en fråga i kommentarsfältet eller kontakta oss om du vill ha hjälp att sökmotoroptimera just er webbplats.

Oliwer Brewitz
Grundare, Affiliated Digitalbyrå

Vill du öka din trafik med hjälp av SEO?

Kontakta mig idag för att boka in ett första möte så berättar jag mer om hur vi kan hjälpa just ditt företag och ta fram en kostnadsfri offert.

Maila mig på oliwer@affiliated.se eller ring mig på +46 704 55 14 48