Verktyg för sökordsanalys – Bästa Sökordsverktygen (Lista)

av | jan 23, 2024 | Blogg

Sökordsanalyser är en grundläggande del av sökmotoroptimering (SEO) och digital marknadsföring. Att välja rätt nyckelord kan ha en stor inverkan på din online synlighet. Här är en lista över de bästa verktygen för sökordsanalyser uppdelade i gratis och betalda alternativ. Missa inte vår guide för hur du gör en sökordsanalys.

Sökordsverktyg (Gratis)

Google Keyword Planner – Detta verktyg är utmärkt för att få grundläggande insikter om sökvolym och konkurrens. Dock kräver det att du har aktiva annonser för att få exakt sökvolymdata istället för dataintervall.

Ubersuggest – Ett enkelt och användarvänligt verktyg som ger nyckelordsförslag, sökvolymdata och insikter om konkurrens.

Keyword Surfer – Ett tillägg för webbläsaren Chrome som visar sökvolym, CPC och konkurrensdata direkt i sökresultaten.

Answer The Public – Bra för att hitta fråge-baserade nyckelord och långsvans-nyckelord.

AlsoAsked.com – Visar frågor som människor ställer i relation till ditt huvudnyckelord, vilket hjälper dig att förstå användarnas sökintentioner.

Sökordsverktyg (Betalda)

Ahrefs – Ett omfattande verktyg som inte bara erbjuder detaljerad nyckelordsforskning utan även konkurrentanalys, backlinkspårning och mer.

SEMrush – En allt-i-ett-lösning för digital marknadsföring som inkluderar kraftfull nyckelordsforskning och konkurrentanalys.

Moz Pro – Erbjuder en rad SEO-verktyg inklusive nyckelordsforskning, länkanalys och webbplatsens hälsokontroller.

KWFinder – Specialiserat på att hitta långsvans-nyckelord med låg konkurrens.

SpyFu – Perfekt för att spionera på dina konkurrenters nyckelordsstrategier.

Summering

Dessa verktyg kan ge dig en bra grund för att förstå vilka nyckelord som är värdefulla för din verksamhet. Det är möjligt att kombinera data från flera källor och sedan använda Google Keyword Planner för att få exakta sökvolymdata, men kom ihåg att detta kräver aktiva kampanjer. Det är också viktigt att ta hänsyn till sökintentionen när du väljer nyckelord. Olika strategier för att strukturera, organisera och prioritera nyckelord baserat på din affärsstrategi och konkurrens i sökresultaten bör beaktas för optimal effek

Oliwer Brewitz
Kundansvarig & Projektledare

Vill du ha hjälp att öka din webbplatstrafik med SEO?

Kontakta mig idag för att boka in ett första möte så berättar jag mer om hur vi kan hjälpa just ditt företag. Läs mer om våra SEO-tjänster & referenscase.

Maila mig på oliwer@affiliated.se eller ring på +46 704 55 14 48