Öka er synlighet & få fler affärer

Sökmotoroptimering (SEO)

Vi hjälper företag öka sin trafik & sälja mer med hjälp av SEO

Vi hjälper er synas på Google

SEO ligger i vårt DNA

SEO är vår kärnkompetens och vi har hjälpt många företag genom åren att öka sin försäljning via Google. Vi är ett team av erfarna strateger, analytiker, skribenter och SEO-tekniker som hjälpt alltifrån lokala tjänsteföretag till stora e-handlare att ta fram & implementera lönsamma SEO-strategier.

Vi skapar säljande kundresor med användarupplevelsen och era affärsmål i fokus. Vi ser SEO som grunden för er digitala strategi eftersom ni med hjälp av SEO skapar relevanta landningssidor som även kan användas som kampanjsidor för Google Ads och annonsering på sociala medier.

Så som vi ser på SEO-arbetet och kommunikationen så sätter vi även grunden för hur ni definierar & kommunicerar ert erbjudande vilket skapar bättre förutsättningar att annonsera i andra kanaler då ni får en tydligare röd tråd genom hela er varumärkesplattform.

Kontakta oss idag för att få en analys av er webbplats, era konkurrenter och ett affärsupplägg som är anpassat efter era behov. Ring oss på 0704 55 14 48 eller maila get@affiliated.se.

Flexibelt & långsiktigt SEO arbete

Sanningen är att det inte finns några enkla eller exakta svar när det kommer till SEO. Det gäller att löpande testa, experimentera och optimera en webbplats för att öka sin synlighet och förbättra sin placeringar. Detta beror på att i takt med att marknaden och användarnas krav förändras – förändras även algoritmerna kontinuerligt.

Det som utmärker oss mot många andra konsulter och byråer inom SEO-branschen är att vi har hands-on erfarenhet av alltifrån framstående startups till stora e-handlare & lokala tjänsteföretag.

Vi har sett webbplatser växa från ingenting till att bli några av de största spelarna i Sverige inom sitt affärsområde.

Vi har ett komplett erbjudande där vi hjälper er med alltifrån sökordsanalyser till produktion av SEO-texter, länkbyggande & digital PR, tekniska analyser, teknisk optimering samt bemanning av SEO-konsulter till ert marknadsteam.

Vi sätter användaren i fokus

När vi jobbar med sökmotoroptimering utgår vi alltid utifrån att sätta användarens sökintention i första rummet. Det är för att Googles algoritmer är utformade utifrån grundfilosofin att ge användaren rätt svar så snabbt som möjligt.

Kan Google leverera relevanta sökträffar i det organiska sökresultatet ökar förtroendet för deras annonser. Detta är Googles viktigaste affär och kommer därför alltid vara deras främsta prioritet.

Därför ska man alltid utgå ifrån att skapa långsiktiga SEO-strategier med värdeskapande användarupplevelser istället för att försöka manipulera sökresultatet kortsiktigt.

Värdeskapande innehåll boostar era placeringar

För att nå högre placeringar vinner ni alltid mest mark genom att skapa värde för era potentiella kunder innan, under och efter ett köpbeslut. Genom att hjälpa kunden genom hela köpresan ökar ni ert förtroende, stärker er varumärkeskännedom och blir premierade i sökresultatet när användarna söker på andra mer konverteringsinriktade sökfraser.

Kort och gott, om ni vill konkurrera om topplaceringarna, behöver er webbplats möta kundens förväntningar, tala kundens språk och bidra med värde genom hela köpcykeln. Känns det krångligt? Våra SEO-experter hjälper er med SEO.

Bygg trovärdighet genom digital PR & länkar

Förutom att webbplatsen ska bemöta användarnas sökintention och bistå med värde så använder Google omnämnanden och ingående länkar till webbplatsen som indikationer för att en webbplats är uppskattad av andra användare.

Vi har lång & bred erfarenhet av att skapa PR-strategier som leder till fler omnämnanden, delningar och länkar på såväl sociala medier och andra webbplatser. Vi jobbar med alltifrån digitala PR-planer till SEO-outreach och betalda SEO-länkar

Vad kostar våra SEO-tjänster? 

Vilken lösning som passar er är avgörande för att kunna beräkna ett pris och lämna offert. Vi har gjort en prislista för SEO ör att ge er indikation på vad det kan kosta. 

Kontakta oss för offert & hjälp med SEO

Kontakta oss idag för att ett första möte och berätta mer om ert företag och det ni erbjuder så tar vi fram ett skräddarsytt förslag för att ni ska kunna slå era konkurrenter om topplaceringarna på Google.  

Du når oss enklast på 0704 55 14 48 eller via mail på get@affiliated.se

Vill du få en kostnadsfri SEO-analys?

Referenscase

Case 1: E-handel

Senaste 3 månader vs samma period föregående år
Senast uppdaterad: 2023-12-13

%

Klick

%

Exponeringar

%

CTR (Enheter)

Snittposition

Case 2: Finansbolag

Senaste 3 månader vs samma period föregående år
Senast uppdaterad: 2023-12-13

%

Klick

%

Exponeringar

%

CTR (Enheter)

Snittposition

Case 3: E-handel

Senaste 3 månader vs samma period föregående år
Senast uppdaterad: 2023-12-13

%

Klick

%

Exponeringar

%

CTR (Enheter)

Snittposition

Kontakta oss idag så berättar vi mer!

Oliwer Brewitz
Grundare & Projektledare

+46 704 55 14 48
oliwer@affiliated.se

Vår filosofi & våra bästa tips för att lyckas med SEO

Sätt användaren i Fokus

Google strävar efter att så snabbt som möjligt erbjuda relevanta svar gentemot sina användare. Det innebär att en webbplats som fokuserar på användarna och användarvänlighet också kommer gynnas i sitt SEO-arbete. Genom att skapa relevant innehåll och fokusera på bra användarupplevelser får du en webbplats som är både användar- och sökmotorvänlig.

On-Page Optimering

Gör en ordentlig sökordsanalys och strukturera upp innehållet på ett relevant sätt. Optimera hemsidan med allt ifrån meta-taggar och rubriker till innehåll och användarupplevelsen. Allt för att säkerställa att både sökmotorer och potentiella kunder finner din hemsida tilltalande och relevant. Läs mer om On-Page SEO

Off-Page Optimering

Utan ett rykte på nätet kommer Google inte bry sig om din webbplats. Skapa långsiktiga länkstrategier med relevanta & kvalitativa artiklar från auktoritära och nischade sajter. Kombinera detta med PR-strategier som ökar ert varumärkes anseende och er domäns auktoritet så kommer ni förbättra era placeringar i sökresultaten. Läs mer om Off-Page SEO.

Teknisk SEO-optimering

Se till att din webbplats tekniska aspekter, såsom sidans laddningshastighet, mobilvänlighet och strukturerad data är i ordning utan några buggar. Detta för att säkerställa en sömlös användarupplevelse och optimal prestanda utifrån Googles riktlinjer. Läs mer om Teknisk SEO.

Prioritera rätt baserat på sökintention

Analysera & definiera din målgrupps intentioner med olika sökord & sökfraser. Därefter prioriterar du rätt sökord på rätt plats baserat på användarens intention.

I vissa fall är användaren inte mogen att konvertera och då kan det vara bättre, baserat på sökintentionen, att skapa en informativ artikel för att bygga varumärke & förtroende. 

Så det gäller att ha fingertoppskänsla och implementera rätt strategi baserat på vart användaren befinner sig köpresan. 

Bli en thought leader inom ert omårde

Etablera ert varumärke som en “Thought leader” genom att skapa informativt och engagerande innehåll som visar din expertis inom branschen. På så vis kan du locka mer trafik och bygger samtidigt upp ett förtroende mot dina potentiella kunder.

Vill du få en kostnadsfri SEO-analys?

Vår arbetsprocess

1. Kundintervju

VI inleder alltid våra samarbeten med en kundintervju där ni får berätta mer om ert företag och tjänsterna ni erbjuder. Således får vi lära oss mer om er målgrupp och deras utmaningar.

2. Sökordsanalys

Därefter genomför vi en sökordsanalys baserat på era viktigaste tjänster och främsta konkurrenter. Sökordsanalysen revideras i samråd med er innan vi påbörjar strategiarbetet.

3. Strategi

När vi identifierat ett antal sökord väljer vi ut de sökord som matchar era produkter & tjänster samt som passar er budget och era geografiska inriktning på bästa sätt.

4. Sidstruktur

Vi sätter därefter upp en sidstruktur anpassad för både era potentiella kunder och för sökmotorerna. Med en korrekt uppsatt sidstruktur prioriteras rätt landningssida vid rätt söktillfälle.

5. Innehållsproduktion

Nu är det dags att börja producera säljande innehåll i form av text, illustrationer, bilder och video för att tillföra värde gentemot besökarna och således bli prioriterad i söket.

6. Analys & Optimering

Efter lansering av nya innehållet sker löpande analyser och uppföljning för att se att det går åt rätt håll. Vi gör justeringar och teknisk optimering för att förbättra hemsidans prestanda.

Kontakta oss idag så berättar vi mer!

Oliwer Brewitz
Grundare & Projektledare

+46 704 55 14 48
oliwer@affiliated.se

Vad vi erbjuder

 • Kundintervju
 • Sökordsanalys
 • Titlar & Meta beskrivningar
 • Redaktionell innehållsproduktion
 • Teknisk analys
 • Google Search Console med sökrapporter
 • Fördjupad sökordsanalys
 • Content planering
 • Fördjupad teknisk analys
 • Hjälp med 301-ompekningar
 • Produktion av illustrationer, foto & video
 • PR-  & Länkstrategi
 • Outreach av länkar

Frågor & Svar

Vad är en SEO-byrå?

SEO står för Search Engine Optmization och en SEO-byrå är ett företag som hjälper andra företag att driva fler affärer genom sökmotorer som Google.

Google har drygt 95% av sökmotormarknaden i Sverige och därför brukar man framförallt optimera för den och de andra sökmotorerna hänger med därefter.

SEO är kortfattat konsten att synas organiskt i sökresultatet och innefattar tre delar:

 • On Page-SEO
 • Off Page-SEO
 • Teknisk SEO

Exakt vad dessa delarna innefattar berättar vi gärna mer om men det vi kan säga är att Google har över 200 rankingfaktorer som de tar hänsyn till när de väljer ut vilket företag som får förstaplatsen på Google.

Vilka tjänster erbjuder ni?

Vi erbjuder alla tre delarna som SEO bygger på vilket innefattar:

 • On Page-SEO
 • Off Page-SEO
 • Technical SEO

On Page-SEO är att ha rätt innehåll på rätt plats. Det ska vara relevant innehåll som besvarar dina kunders vanligaste frågor, painpoints och talar kundens språk. För du behöver prata kundens språk för att Google ska förstår att din hemsida handlar om det som din kund söker efter.

Off Page-SEO är kortfattat din webbplats rykte på internet. Det kan vara alltifrån omnämningar på olika bloggar och tidsskrifter, länkar in till din webbplats och annat som gör att Google förstår att ert företag har ett välrenommerat rykte och uppskattar av många andra kunder.

Technical SEO påverkas av hur väl du har strukturerat upp ditt innehåll, optimerat laddningstider och filer samt att ni ger Google rätt förutsättningar att förstå vad er webbplats handlar om och vilka sidor som är viktigast för era kunder.

Vad kostar era tjänster?

Vi jobbar med skräddarsydda och flexibla lösningar för alla våra kunder. Vi har inga färdiga paket med tjänster du inte behöver utan vi utgår ifrån era unika förutsättningar och skapar offerter utifrån era önskemål.

Vi kan erbjuda både fasta priser, timpriser och löpande avtal beroende på vad som passar er bäst.

Vill du snabbt veta våra priser för sökmotoroptimering? Vi har tagit fram en exempelprislista med priser för SEO för dig som vill skapa dig en uppfattning av vart våra priser börjar & hur uppläggen kan se ut.

Hör alltid av dig till oss och berätta om era behov för att få en skräddarsydd offert.

Varför ska jag välja er?

Som vi har nämnt tidigare jobbar vi med skräddarsydda upplägg som bygger ger dig rätt förutsättningar baserat på våra lång erfarenhet inom den digital sfären.

Vårt team har erfarenhet från snabbväxande e-handlare, startups, bygg, finans och mycket mer.

Förutom vår kunskap inom det digitala har vi erfarenhet av såväl bolags- och varumärkesbyggande vilket ger oss djupare förståelse för de utmaningar ni står inför och kunskap som är värdefull i strategiska beslut och prioriteringar.

Så säger våra kunder

Affiliated har hjälpt vårt familjeföretag i över 5 år och vi har sedan dess vuxit från 3 MSEK till över 25 MSEK i omsättning. Affiliated har haft en kritisk roll till vår ökade försäljning med hjälp av bl.a. SEO & annonsering på Google där vi även fått mycket insikter kring sökbeteenden och kunnat utveckla vår affär utifrån kundernas behov. Vi ser fram emot många framgångsrika år för oss båda framöver.

Bobby Baktash
VD, Stockholm Mattor & Golv AB

Kontakta oss vid frågor eller för att begära offert

Har du en fråga kring våra tjänster, hur vi arbetar eller vill du ha en offert på ett samarbete? Du når oss enkelt genom att maila till get@affiliated.se, ring oss på +46 704 55 14 48 eller fylla i kontaktformulär nedan så hör vi av oss för att boka in en digitalt möte.

10 + 3 =