Ökad synlighet & fler affärer

Sökmotoroptimering [SEO]

Vi hjälper företag öka sin organiska söktrafik genom on-page, off-page & teknisk SEO.

SEO-byrå i Stockholm

Lönsam sökmotoroptimering utgår alltid ifrån en värdeskapande innehållstrategi. Det innebär att man kan öka sin synlighet på Google genom att skapa värde för sina potentiella kunder med en webbplats som möter kundbeteenden. Kort och gott – prata kundens språk och presentera ett attraktivt och förtroendeingivande erbjudande.

Inom SEO finns det tre primära områden man behöver arbeta med för att öka sin: on page-optimering, off page-optimering och teknisk SEO. När vi jobbar med SEO eller sökmotoroptimering utgår vi alltid från Googles algoritmer och deras grundfilosofi som innebär att sökmotorer är byggda med användarens bästa i åtanke. Deras affärsidé är att leverera relevanta sökträffar när man söker och därmed har de som målsättning att premiera de företag som har det mest relevanta erbjudandet.

Sanningen är att det inte finns några enkla svar när det kommer till SEO. Algoritmer och förutsättningar förändras kontinuerligt. Likaså den externa konkurrensen på den fria marknaden. Det som utmärker oss mot många andra konsulter och byråer inom SEO-branschen är vårt sätt att arbete med kundanpassade och flexibla affärsupplägg. Vi erbjuder ett komplett upplägg med sökordsanalyser, produktion av SEO-texter, teknisk optimering och PR-fokuserade länkstrategier.

Vi hjälper er synas på Google

SEO är en del av vår DNA och vi har hjälpt många företag öka sin försäljning via sökmotorer genom åren. Vi är ett team av erfarna strateger, analytiker, skribenter och SEO-tekniker som hjälper småbolag att ta fram lönsamma sökstrategier. 

Vi skapar sälja kundresor med användarupplevelsen och era affärsmål i fokus vilket gynnar försäljning över alla era kanaler.

Kontakta oss idag för att få en analys av er webbplats, era konkurrenter och ett affärsupplägg som är anpassat efter era behov.

Vår arbetsprocess

1. Kundintervju

VI inleder alltid våra samarbeten med en kundintervju där ni får berätta mer om ert företag och tjänsterna ni erbjuder. Således får vi lära oss mer om er målgrupp och deras utmaningar.

2. Sökordsanalys

Därefter genomför vi en sökordsanalys baserat på era viktigaste tjänster och främsta konkurrenter. Sökordsanalysen revideras i samråd med er innan vi påbörjar strategiarbetet.

3. Strategi

När vi identifierat ett antal sökord väljer vi ut de sökord som matchar era produkter & tjänster samt som passar er budget och era geografiska inriktning på bästa sätt.

4. Sidstruktur

Vi sätter därefter upp en sidstruktur anpassad för både era potentiella kunder och för sökmotorerna. Med en korrekt uppsatt sidstruktur prioriteras rätt landningssida vid rätt söktillfälle.

5. Innehållsproduktion

Nu är det dags att börja producera säljande innehåll i form av text, illustrationer, bilder och video för att tillföra värde gentemot besökarna och således bli prioriterad i söket.

6. Analys & Optimering

Efter lansering av nya innehållet sker löpande analyser och uppföljning för att se att det går åt rätt håll. Vi gör justeringar och teknisk optimering för att förbättra hemsidans prestanda.

Vad vi erbjuder

Detta ingår alltid

 • Kundintervju
 • Sökordsanalys
 • Titlar & Meta beskrivningar
 • Redaktionell innehållsproduktion
 • Teknisk analys
 • Google Search Console med sökrapporter

Tillval

 • Fördjupad sökordsanalys
 • Content planering
 • Fördjupad teknisk analys
 • Hjälp med 301-ompekningar
 • Produktion av illustrationer, foto & video
 • PR-  & Länkstrategi
 • Outreach av länkar

Frågor & Svar

Vad är en SEO-byrå?

SEO står för Search Engine Optmization och en SEO-byrå är ett företag som hjälper andra företag att driva fler affärer genom sökmotorer som Google.

Google har drygt 95% av sökmotormarknaden i Sverige och därför brukar man framförallt optimera för den och de andra sökmotorerna hänger med därefter.

SEO är kortfattat konsten att synas organiskt i sökresultatet och innefattar tre delar:

 • On Page-SEO
 • Off Page-SEO
 • Teknisk SEO

Exakt vad dessa delarna innefattar berättar vi gärna mer om men det vi kan säga är att Google har över 200 rankingfaktorer som de tar hänsyn till när de väljer ut vilket företag som får förstaplatsen på Google.

Vilka tjänster erbjuder ni?

Vi erbjuder alla tre delarna som SEO bygger på vilket innefattar:

 • On Page-SEO
 • Off Page-SEO
 • Technical SEO

On Page-SEO är att ha rätt innehåll på rätt plats. Det ska vara relevant innehåll som besvarar dina kunders vanligaste frågor, painpoints och talar kundens språk. För du behöver prata kundens språk för att Google ska förstår att din hemsida handlar om det som din kund söker efter. 

Off Page-SEO är kortfattat din webbplats rykte på internet. Det kan vara alltifrån omnämningar på olika bloggar och tidsskrifter, länkar in till din webbplats och annat som gör att Google förstår att ert företag har ett välrenommerat rykte och uppskattar av många andra kunder.

Technical SEO påverkas av hur väl du har strukturerat upp ditt innehåll, optimerat laddningstider och filer samt att ni ger Google rätt förutsättningar att förstå vad er webbplats handlar om och vilka sidor som är viktigast för era kunder.

Vad kostar era tjänster?

Vi jobbar med skräddarsydda och flexibla lösningar för alla våra kunder. Vi har inga färdiga paket med tjänster du inte behöver utan vi utgår ifrån era unika förutsättningar och skapar offerter utifrån era önskemål.

Vi kan erbjuda både fasta priser, timpriser och löpande avtal beroende på vad som passar er bäst.

Varför ska jag välja er?

Som vi har nämnt tidigare jobbar vi med skräddarsydda upplägg som bygger ger dig rätt förutsättningar baserat på våra lång erfarenhet inom den digital sfären.

Vårt team har erfarenhet från snabbväxande e-handlare, startups, bygg, finans och mycket mer.

Förutom vår kunskap inom det digitala har vi erfarenhet av såväl bolags- och varumärkesbyggande vilket ger oss djupare förståelse för de utmaningar ni står inför och kunskap som är värdefull i strategiska beslut och prioriteringar.

Så säger våra kunder

Affiliated har hjälpt vårt familjeföretag i över 5 år och vi har sedan dess vuxit från 3 MSEK till över 25 MSEK i omsättning. Affiliated har haft en kritisk roll till vår ökade försäljning med hjälp av bl.a. SEO & annonsering på Google där vi även fått mycket insikter kring sökbeteenden och kunnat utveckla vår affär utifrån kundernas behov. Vi ser fram emot många framgångsrika år för oss båda framöver.

Bobby Baktash
VD, Stockholm Mattor & Golv AB

Utvalda referenser

Kontakta oss vid frågor eller för att begära offert

Har du en fråga kring våra tjänster, hur vi arbetar eller vill du ha en offert på ett samarbete? Du når oss enkelt genom att maila till get@affiliated.se, ring oss på 0704 55 14 48 eller fylla i kontaktformulär nedan så hör vi av oss för att boka in en digitalt möte.

7 + 8 =