GUIDE: Skriv säljande annonser till Google Ads

av | mar 19, 2024 | Blogg

Att skapa säljande sökannonser på Google Ads är en konstform som kräver både kreativitet och strategisk planering. I samband med att responsiva sökannonser (RSA) blivit standard har Google gjort det enklare för annonsörer att nå ut till sin målgrupp med AI-optimerade och dynamiska annonser. I detta blogginlägg kommer vi att gå igenom hur du kan skriva effektiva RSA-annonser och varför det är viktigt att inkludera annonstillägg på annonsgrupp, kampanj eller kontonivå för att ytterligare förbättra dina annonser.

Så fungerar responsiva sökannonser (RSA)

Responsiva sökannonser låter dig skapa en annons som automatiskt anpassar sitt innehåll för att bättre matcha potentiella kunders sökfrågor. Du tillhandahåller olika versioner av rubriker och beskrivningar, och Google kombinerar sedan dessa på bästa möjliga sätt för att matcha användarens sökning. Detta gör RSA till ett kraftfullt verktyg för att öka relevansen och effektiviteten i dina annonser.

Skriv effektiva rubriker & beskrivningar

När du skapar en RSA bör du fokusera på att skriva flera högkvalitativa rubriker och beskrivningar. Här är några tips:

 • Varierande rubriker: Skapa rubriker som är varierande men ändå relevanta för ditt erbjudande. Inkludera nyckelord, fördelar, funktioner, uppmaningar till handling och eventuella unika säljpunkter.
 • Lyft fram fördelar & funktioner: Fokusera på vad din produkt eller tjänst kan göra för användaren samtidigt som du listar specifika funktioner.
 • Använd frågor: Frågor kan öka engagemanget genom att direkt tilltala användaren och få dem att tänka på hur ditt erbjudande kan passa deras behov.
 • Inkludera varumärkesnamnet & domänen: Att ta med ditt varumärkesnamn och domän i rubrikerna kan öka igenkänningen och trovärdigheten hos din annons. Det hjälper också till att bygga varumärkesmedvetenhet bland din målgrupp.
 • Använd primära & sekundära sökord: Inkludera sökord som din annonsgrupp riktar sig mot, samt sekundära sökord och termer som är relevanta för din tjänst eller produkt. Detta ökar chansen att din annons visas för relevanta sökningar.
 • Siffror & statistik: Siffror, som “100-tals nöjda kunder”, “Etablerade sedan 1969”, eller “Leverans inom 2-3 dagar”, är enkla att konsumera och sticker ut i texten. De kan också bidra till att öka din annons trovärdighet och locka till sig användarens uppmärksamhet.
 • Blanda gemener & versaler: Att blanda gemener och versaler i dina rubriker och beskrivningar kan “störa ögat” och göra att din annons sticker ut mer bland sökresultaten. Detta bör dock göras med måtta för att undvika att det uppfattas som skrikigt eller oprofessionellt.
 • Uppmana till handling: Var tydlig med vad du vill att användaren ska göra. Använd uppmaningar som “Köp nu”, “Boka en demo” eller “Kontakta oss idag”.

Vikten av annonstillägg

Annonstillägg är ytterligare information som kan visas tillsammans med din annons, såsom länkar till specifika sidor på din webbplats (sitelinks), produktinformation, eller kontaktuppgifter. Dessa tillägg gör din annons större och mer iögonfallande, vilket kan öka klickfrekvensen (CTR) och ge potentiella kunder mer relevant information. Här är några skäl till varför du bör använda annonstillägg:

 • Förbättrad synlighet: Annonstillägg gör din annons större och mer synlig på sökresultatsidan.
 • Mer relevant information: Tillägg ger användarna mer information om ditt företag och dina erbjudanden, vilket kan hjälpa dem att fatta ett informerat beslut.
 • Högre klickfrekvens (CTR): Annonser med tillägg tenderar att ha en högre CTR eftersom de erbjuder fler interaktionspunkter och relevant information.

Sammanfattning

Att skapa säljande sökannonser på Google Ads med hjälp av Responsiva sökannonser och annonstillägg är en effektiv strategi för att nå ut till din målgrupp. Genom att följa dessa tips och kontinuerligt testa och optimera dina annonser, kan du förbättra din annonseringsprestanda och uppnå bättre resultat. Kom ihåg att alltid hålla användarens behov i åtanke och sträva efter att leverera värde i varje annons du skapar.

Oliwer Brewitz
Kundansvarig & Projektledare

Vill du få hjälp med Google Ads?

Kontakta mig idag så berättar jag mer om hur vi kan hjälpa just ditt företag med mätbar annonsering på Google Ads.

Maila mig på oliwer@affiliated.se eller ring på +46 704 55 14 48