Vad är Teknisk SEO?

av | sep 26, 2023 | Blogg

Vad är teknisk SEO?

Teknisk SEO är en process för att förbättra en webbplats tekniska prestanda och struktur för att göra den mer sökmotorvänlig. Genom att göra din webbplats mer lättillgänglig och lättförståelig för sökmotorer kan du öka dina chanser att ranka högt i sökresultaten.

De viktigaste aspekterna av Teknisk SEO är:

Sökmotorindexering: Se till att din webbplats är lätt för sökmotorer att hitta och indexera.

Sökmotoroptimering: Använd relevanta sökord i dina webbplats URL:er, rubriker och metabeskrivningar.

Mobilanpassning: Se till att din webbplats är optimerad för mobila enheter.

Säkerhet: Se till att din webbplats är säker och skyddad från hackare.

Hastighet: Se till att din webbplats laddar snabbt.

Här är några specifika tips för teknisk SEO:

Se till att din webbplats har en robots.txt-fil. Robots.txt är en fil som berättar för sökmotorer vilka delar av din webbplats som de kan indexera.

Använd en XML-sitemap. En XML-sitemap är en fil som berättar för sökmotorer vilka sidor som finns på din webbplats.

Förbättra din webbplatss CSS och JavaScript. CSS och JavaScript kan göra din webbplats långsam och svår för sökmotorer att förstå.

Använd en mobilvänlig webbdesign. Idag använder fler och fler människor mobila enheter för att surfa på internet. Se till att din webbplats är optimerad för mobila enheter för att ge en bra användarupplevelse.

Installera ett SSL-certifikat. Ett SSL-certifikat krypterar din webbplatsdata, vilket gör den säkrare för användare.

Använd en CDN. En CDN är ett nätverk av servrar som distribuerar ditt innehåll över hela världen. Detta kan förbättra din webbplats hastighet för användare i alla delar av världen.

Genom att följa dessa tips kan du förbättra din webbplats tekniska SEO och öka dina chanser att ranka högt i sökresultaten.

Skillnaden mellan teknisk SEO, On Page SEO och Off Page SEO

Teknisk SEO handlar om att göra din webbplats mer sökmotorvänlig på teknisk nivå. On Page SEO handlar om att optimera din webbplats innehåll och struktur för sökmotorer. Off Page SEO handlar om att bygga länkar till din webbplats från andra webbplatser.

Både teknisk SEO, On Page SEO och Off Page SEO är viktiga för att förbättra din webbplats SEO. Genom att fokusera på alla tre aspekterna kan du öka dina chanser att ranka högt i sökresultaten.

Oliwer Brewitz
Kundansvarig & Projektledare

Vill du ha hjälp att öka din webbplatstrafik med SEO?

Kontakta mig idag för att boka in ett första möte så berättar jag mer om hur vi kan hjälpa just ditt företag. Läs mer om våra SEO-tjänster & referenscase.

Maila mig på oliwer@affiliated.se eller ring på +46 704 55 14 48