Vad är Google Ads? Vad använder man det till?

av | jan 26, 2024 | Blogg

Google Ads, Googles eget annonseringsverktyg, är en oumbärlig resurs för företag som vill öka sin online närvaro och nå ut till en bredare publik. I den här artikeln utforskar vi de olika sätten som Google Ads kan användas för att marknadsföra ditt företag, inklusive sponsrade sökresultat, shopping-annonser, display- och videoannonser på YouTube samt lokala annonser på Google Maps.

Sponsrade sökresultat: Synas vid rätt tillfälle

Ett av de mest populära sätten att använda Google Ads är genom sponsrade sökresultat. Detta innebär att ditt företag syns överst i sökmotorresultaten när någon söker på relevanta nyckelord. Detta ger ditt företag en omedelbar synlighet i en konkurrensutsatt digital miljö och kan vara avgörande för att driva trafik till din webbplats.

Shopping-annonser: För E-handlare

För e-handelsföretag är Google Shopping-annonser en fantastisk möjlighet. Dessa annonser visas i Google Shopping-fliken och ibland i de vanliga sökresultaten och inkluderar produktbilder, priser och din butiksnamn. Det är ett utmärkt sätt att visa upp dina produkter för potentiella kunder som aktivt söker efter det du erbjuder.

Display & Videoannonser på YouTube

Google Ads erbjuder också möjligheten att skapa display- och videoannonser. Displayannonser visas på olika webbplatser inom Googles Displaynätverk, medan videoannonser kan placeras på YouTube, världens näst största sökmotor. Dessa typer av annonser är perfekta för att bygga varumärkesmedvetenhet och engagera användare genom visuellt och interaktivt innehåll.

Lokala Annonser på Google Maps

För företag som har en fysisk närvaro är lokala annonser på Google Maps ett effektivt sätt att locka lokal trafik. Dessa annonser visas när användare söker efter lokala tjänster eller produkter på Google Maps, vilket gör det lättare för kunder att hitta just ditt företag när de är i närheten.

Sammanfattning

Google Ads erbjuder en mångsidig plattform för företag att nå ut till sin målgrupp på flera olika sätt. Oavsett om det handlar om att driva försäljning genom shopping-annonser, bygga varumärkesmedvetenhet med display- och videoannonser, eller locka lokal trafik genom annonser på Google Maps, finns det strategier som passar varje företags unika behov. Med rätt strategi och optimering kan Google Ads vara ett kraftfullt verktyg för att öka synligheten och försäljningen online.

Oliwer Brewitz
Kundansvarig & Projektledare

Vill du få hjälp att öka försäljning via Google Ads?

Kontakta mig idag för att boka in ett första möte så berättar jag mer om hur vi kan hjälpa just ditt företag med mätbar annonsering via Google.

Maila mig på oliwer@affiliated.se eller ring på +46 704 55 14 48