Vad kostar en SEO-byrå? Ställ alltid pris mot värde

av | jan 23, 2024 | Blogg

SEO, eller sökmotoroptimering, är en viktig del av digital marknadsföring och kan vara avgörande för ett företags framgång online. Men en vanlig fråga som många företagare ställer sig är: “Vad kostar en SEO byrå?” I det här inlägget utforskar vi olika faktorer som påverkar kostnaden för SEO-tjänster, vad du bör överväga när du väljer en SEO-partner och hur du utvärderar värdet av en SEO-byrå.

Faktorer som påverkar kostnaden för SEO:

Omfattning av tjänsterna: Kostnaden för SEO-tjänster kan variera beroende på omfattningen av de tjänster du behöver. Inkluderar det bara grundläggande on-page optimering, eller innefattar det även mer komplexa uppgifter som innehållsskapande och länkbyggande?

Erfarenhet & Kunskap: Generellt sett kan en byrå med en stark track record och hög expertis ta ut högre avgifter. Deras erfarenhet kan dock innebära snabbare och mer effektiva resultat.

Skräddarsydd SEO vs Standardpaket: Vissa byråer erbjuder standardiserade SEO-paket medan andra erbjuder tjänster som är skräddarsydda för varje kunds unika behov. Anpassade strategier kan vara dyrare men erbjuder ofta större värde.

Långsiktigt engagemang: SEO är vanligtvis inte en engångsinsats utan en långsiktig strategi. En byrå som kräver ett långsiktigt kontrakt kan initialt verka dyrare, men långsiktiga avtal kan ofta leda till bättre priser över tid.

Genomsnittskostnad för SEO-byråer

Priserna börjar från 1.000-2.000 kronor per månad vid tecknande av årsavtal men det viktiga är inte vad du betalar per månad utan vad du får för resultat på din budget.

Enligt våra undersökningar betalar ett mindre lokalt tjänsteföretag någonstans mellan 5.000-10.000 kronor per månad

Företag i konkurrensutsatta städer och företag som vill ranka i extremt konkurrensutsatta branscher kan förvänta sig betala från 10.000 till 100.000-tals kronor per månad beroende på hur omfattande arbete är och vad deras målsättning är.

En hög position på rätt sökfras bygger förtroende mot målgruppen, ger kvalitativ trafik och kan generera stora intäkter. Det viktiga när man utvärderar kostnaden för en SEO-partner är att man räknar på vad investeringen kan tänkas att generera i form av ökad omsättning. 

 Får du vad du betalar för?

När det gäller SEO, är det viktigt att komma ihåg att billigare inte alltid är bättre. En byrå som erbjuder låga priser kan inte ge samma nivå av service eller garantera resultat som en mer etablerad byrå kan. Å andra sidan innebär inte höga avgifter alltid högsta kvalitet. Det är viktigt att göra din research och välja en byrå som erbjuder det bästa värdet snarare än bara det lägsta priset.

SEO är ingen kostnad – utan en investering

Investeringen i SEO kan variera beroende på många faktorer, inklusive dina specifika affärsmål, konkurrenssituationen i din bransch, och den nivå av expertis du förväntar dig från din SEO-partner. Kom ihåg att en bra SEO-strategi kan ge avsevärda avkastningar över tid, så se det som en långsiktig investering snarare än en kostnad.

Färdiga paket & Skräddarsydda SEO-lösningar

Vi på Affiliated förstår att SEO, för många, kan känns abstrakt och förvirrande. Därför har vi tagit fram färdiga SEO-paket för dig som driver ett mindre företag (5-50 MSEK) och vill ha en lättförståelig & kostnadseffektiv SEO-lösning. Här hittar du våra färdiga paket med priser för SEO.

För dig som känner att du har stenkoll på ert SEO-arbete och enbart behöver hjälp med en eller flera punktinsatser erbjuder vi helt skräddarsydda SEO-lösningar i form av analyser & åtgärder för On-Page, Off-Page och teknisk optimering. 

Oliwer Brewitz
Kundansvarig & Projektledare

Vill du ha hjälp med SEO & få ett prisförslag?

Kontakta mig idag för att boka in ett första möte så berättar jag mer om hur vi kan hjälpa just ditt företag med SEO och lämnar ett prisförslag.

Maila mig på oliwer@affiliated.se eller ring på +46 704 55 14 48