Maximera inkomsten med optimalt placerade annonser

En viktig del i jobbet som affiliate för att du ska tjäna så mycket pengar som möjligt är att dina annonser är placerade både så att de inte stör besökaren men samtidigt så att du får klick på dessa och därmed inkomster.

Det finns flera taktiker för att få in extra mycket pengar på dina annonser. Det optimala vore om det fanns en annons-optimerare som flyttade runt annonserna för att hitta bästa platsen. Detta är dock ett program som jag inte hittat, därför får du gärna tipsa mig om du hittar ett sådant.  Tills vidare får du nöja dig med denna guide.

Jag pratade tidigare om det finns flera alternativ för att optimera inkomsten på dina annonser. De två alternativen som jag kommer gå in mer i detalj på är att optimera annonsen genom att lägga annonsen så den smälter in i sidan och det andra är så den bryter och få klick den vägen.

Lägga en annons så den smälter in gör du genom att använda typsnitt, storlek och färger som är liknande din hemsida. Har du en blå-vit hemsida, använd samma blå-vita färger i annonsenheten. Det är även viktigt att du placerar annonsenheterna i små-format så att de smälter in bra. En länkbox med två-tre annonser passar bra i början på sidan och i slutet passar två länk-box-tips bra.

Den andra idén är att du lägger annonsfärger som verkligen sticker ut på sajten. Har du en blå-vit hemsida kan du köra en röd-grön annons som verkligen sticker ut vilket gör att besökarnas ögon dras till annonsen, hittar förhoppningsvis något intressant och till sist klickar på annonser = katshing för dig!

Så enkelt är det att maximera dina inkomster på internet genom att placera, designa och utforma annonserna rätt.